Poldergemaal Nieuwkoop en Noorden

Gemalen

In opdracht van het Hoogheemraadschap van Rijnland​ bouwt Gebr. Schouls BV het nieuwe poldergemaal Nieuwkoop en Noorden.

Het huidige poldergemaal in de polder Nieuwkoop en Noorden was aan vervanging toe. Het huidige gemaal is in 1917 gebouwd en qua techniek verouderd. Het nieuwe gemaal beschikt over een technische installatie die voldoet aan de techniek van tegenwoordig en daarnaast is de vijzel(pomp)goot van het gemaal voorzien van zonnepanelen voor duurzame energie.

Het gemaal bevind zich aan de Ziende. Gezien de locatie en de te verrichten werkzaamheden is er een tijdelijke ontsluitingsroute met ophaalbrug gerealiseerd. Het gaat om een B weg met gewicht en breedte beperking.

De Ziende sluis ligt in de directe nabijheid van het werk en wordt veel gebruikt door pleziervaart. Bij mooi weer gaat de sluis ca. 100 keer per dag in gebruik. De doorvaart van de pleziervaart moest daarom tijdens de werkzaamheden worden gegarandeerd. Ook moest de doorgang van de bewoners van de molen op de kade worden gegarandeerd. Het oude gemaal moest tijdens de bouwperiode ongestoord kunnen blijven werken. Na ingebruikname van het nieuwe gemaal kan het oude gemaal worden gesloopt.

Hier naast zijn een aantal foto's van het werk te zien.
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
1