Helics 13000 systeem

10 december 2022

Onlangs hebben wij het Helics 13000 systeem aangeschaft.

Nijhuis Engineering Dronten BV heeft onlangs de opdracht gekregen om onze twee Liebherr’s R936 en twee Kobelko rupsgraafmachines te mogen voorzien van ons Helics beveiliging systeem, waarvan de eerste machine nu is afgeleverd (zie de foto: kraanboek overdracht door Willem van Arkel aan Arthur Hoogendijk en Arnold Fokker van Schouls) .
De machines zijn zeer uitgebreid opgebouwd en voorzien van de laatste opties die het Helics systeem te bieden heeft.

Funderingsprogramma met D.V.I.:
De machine is naast de uitvoering als hijskraan EN 13000 ook gekeurd als funderingsmachine volgens het certificatie schema van de TCVT W6-01. Geheel nieuw is dat het funderingsprogramma is voorzien van een een DVI Damwand Verticaalstand Indicator, de machinist kan hiermee op een paar centimeter nauwkeurig exact verticaal fundatiewerkzaamheden verrichten.

2D Graafindicatie met M.D.B.
Vanwege de multifunctionele inzet van deze machine, hebben wij ook gekozen voor de optie 2D graafindicatie. In het scherm kan eenvoudig omgeschakeld worden naar het 2D graafindicatiesysteem, waarmee op enkele centimeters nauwkeurig de positie van het bakmes getoond wordt. Nieuw hierin is de MDB een Maximum Diepte Begrenzer. Hierbij worden actief de omlaag gaande bewegingen uitgeschakeld als de maximale ingestelde diepte is bereikt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this