Duikerverbinding Schiedam West

Duikers

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft ons de opdracht gegeven om de bestaande duikerverbinding ter plaatse van de Stadhouderslaan te Schiedam te vervangen. De huidige duikerverbinding heeft niet voldoende capaciteit om het waterbeheer in het Julianapark in de toekomst te waarborgen. De nieuwe duiker heeft een grotere diameter en krijgt een ander tracé. Door realisatie van de nieuwe duikerverbinding wordt het waterbeheer in de toekomst gewaarborgd. In aanvulling op de nieuwe duikerverbinding wordt ook de huidige kade tussen het appartementencomplex en de Westerhavenbrug opnieuw voorzien van bekleding en wordt het achterliggende terrein voor het appartementencomplex opnieuw gestraat. De huidige oude duikers worden deels verwijderd en het restant wordt volgeschuimd.

De huidige duikerverbinding bevindt zich aan het oostelijke einde van de Stadhouderslaan, vlak voor de Westerhavenbrug (dubbele stippellijn op afbeelding hiernaast). De duiker is gemaakt in 1924 in opdracht van gemeente Schiedam. De oude duiker begint in de Julianasingel en mondt uit in de Westerhaven achter de woonboot. Het tracé van de nieuwe duiker loopt vanuit de Julianasingel richting het Spuikanaal.

Om de nieuwe duiker met zo min mogelijk overlast voor de omgeving aan te leggen boren we de leiding onder de Stadhouderslaan door met behulp van een Gesloten Front Boring. De tunnelboormachine boort vanaf punt C naar punt A. Inmiddels zijn de werkzaamheden gestart. De komende tijd wordt het werkterrein ingericht en wordt gestart met het aanbrengen van de damwandkuipen die nodig zijn om de boring te kunnen uitvoeren. Na de kerstvakantie wordt begonnen met het opbouwen van de boorinstallatie. Het project is rond april 2020 gereed.
30 - 04
-
2020
09 - 03
-
2020
14 - 02
-
2020
13 - 02
-
2020
18 - 12
-
2019
02 - 12
-
2019
27 - 11
-
2019
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
1