Duikerverbinding Ter Heijde

Duikers

In opdracht van Hoogheemraadschap van Delfland heeft Gebr. Schouls BV samen met Van Vulpen BV een duikerverbinding gemaakt in Ter Heijde.

In de wijk Kleine Geest is te weinig ruimte om het regenwater dat tijdens hevige neerslag valt te bergen of snel te kunnen afvoeren. Om het water beter te kunnen beheersen en hiermee de kans op wateroverlast te verkleinen, is een nieuwe leiding aanleggen. Dit is een extra afvoerroute om het water uit de Kleine Geest te kunnen afvoeren. Deze nieuwe leiding is door middel van een zogenaamde gestuurde boring onder de Heijdseweg aangelegd. De nieuwe leiding is aangelegd tussen de waterpartij nabij de Parelduiker en de watergang ten westen van de Heijdseweg. Vanuit deze watergang kan het water gemakkelijk door het gemaal bij de Vlotwatering worden weggepompt.

Tegenover de Parelduiker (aan de noordzijde van de watergang) is een zogenaamde instroomput geplaatst die het overtollige water vanuit Kleine Geest naar de watergang aan de westelijke zijde van de Heijdseweg, via de nieuwe leiding, afvoert. Door middel van een kleine pomp kan, indien nodig, water worden ingelaten om de doorstroming richting de vijver bij de Rubenslaan te bevorderen. Hierdoor wordt het water in de vijver vaker ververst, wat de waterkwaliteit ten goede komt.  In geval van extreme wateroverlast kan een mobiele pomp worden aangevoerd en op de instroomput worden aangesloten. Deze pompt het water uit Kleine Geest onder druk, door de nieuwe leiding, naar de watergang ten westen van de Heijdseweg.
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
1