Rioolwerken

 

Een riool is een ondergrondse infrastructuur om het afvalwater en regenwater af te kunnen voeren. De opbouw van een rioolstelsel bestaat uit een buizensysteem in combinatie met diverse putten. Dit kan in zowel beton als in PVC/HDPE worden uitgevoerd.

 

In rioleringsstelsels zijn verschillende stelsels te onderscheiden. Er is een rioolstelsel onder vrij verval en onder druk, ofwel persriool. Bij een vrij verval rioolstelsel zal het water weglopen en afgevoerd worden doordat de rioolbuizen onder een helling aangelegd worden. Bij een persriool of persleiding is deze helling niet nodig. Hier wordt het water verplaatst en afgevoerd met behulp van een pompsysteem.

Impressie

Afgeronde projecten

27/07/2020 - Rioolwerken

Aanbrengen riolering De Vest - Aarkade te Alphen aan den Rijn

In opdracht van de Gemeente Alphen aan de Rijn is Schouls gestart met de uitvoering van aanleg riolering De Vest – Aarkade in het centrum van Alphen.
22/06/2020 - Rioolwerken

Rioolverlegging Heijermanshove in opdracht van Gemeente Zoetermeer.

20/04/2018 - Rioolwerken

Spoedreparatie stamriool President Kennedylaan

In opdracht van de Gemeente Alphen aan den Rijn voert Gebr. Schouls een spoedreparatie uit aan het stamriool in de President Kennedylaan.
28/09/2017 - Rioolwerken

Werkzaamheden WTC Amsterdam

Van de gemeente Amsterdam heeft Gebr. Schouls opdracht gekregen voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden ten behoeve van de uitbreiding van het WTC.
25/04/2017 - Rioolwerken

Rioolzinker Aletta Jacobsplantsoen

Aan het Aletta Jacobsplantsoen te Voorschoten heeft Gebr. Schouls in opdracht van de Gemeente Voorschoten een rioolzinker vervangen. De rioolzinker is vervangen binnen in een stalen bouwkuip.
25/04/2017 - Rioolwerken

Vervangen Riool Marsdiep

In opdracht van de Gemeente Alphen aan den Rijn heeft Gebr. Schouls werkzaamheden uitgevoerd aan het riool gelegen aan de Vliestroom te Alphen aan den Rijn. Een bezweken betonriool is over een lengte van ca. 115 meter vervangen voor een PVC riool.
25/04/2017 - Rioolwerken

Persleidingen Kanaalweg

In de toekomst zal een deel van de Kanaalweg een tunnel worden. Voorafgaand hieraan heeft Gebr. Schouls werkzaamheden uitgevoerd in opdracht van Gemeente Leiden.
25/04/2017 - Rioolwerken

Riolering Lage Mors

Gebr. Schouls is in april 2011 gestart met de rioleringsvernieuwing. Na de rioleringswerkzaamheden is de doorgaande weg opnieuw ingericht (de Lage Mors). De werkzaamheden zullen medio juli 2012 worden afgerond.
25/02/2015 - Rioolwerken

Herstellen riolering Pinkepad te Woerden

Gebr. Schouls BV is bezig met het project Herstellen riolering Pinkepad te Woerden in opdracht van de gemeente Woerden.
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this